x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Protest masiv pentru combarea schimbărilor climatice

Protest masiv pentru combarea schimbărilor climatice

de Redacția Jurnalul    |    30 Sep 2023   •   21:30
Protest masiv pentru combarea schimbărilor climatice
Sursa foto: Twitter

Peste 60.000 de protestatari s-au adunat sâmbătă în capitala elvețiană Berna pentru a cere politici mai dure de combatere a schimbărilor climatice, au anunțat organizatorii, citați de Reuters.

„Mulți și-au pierdut speranța pentru că guvernul aprobă noi drumuri și întârzie legea privind clima. Dar astăzi am fost puternici”, a declarat Georg Klingler de la organizația Greenpeace, care a participat la marș.

Partidul Verde a estimat că la acțiune au participat peste 60.000 de persoane. Un purtător de cuvânt al poliției din Berna a refuzat să facă o estimare.

Astfel de proteste de amploare sunt rare în Elveția și arată frustrarea tot mai mare a publicului față de ritmul de elaborare a politicilor de combatere a încălzirii globale, în ciuda numeroaselor dovezi ale impactului acesteia.

Ghețarii elvețieni au suferit a doua cea mai mare rată de topire în acest an, depășind recordul din 2022. Ca urmare, volumul acestora a scăzut cu 10% în ultimii doi ani, a anunțat, joi, organismul de monitorizare GLAMOS.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: protest schimbari climatice