x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de protestatari, reţinuţi în Franţa în urma confruntărilor cu forţele de ordine

Zeci de protestatari, reţinuţi în Franţa în urma confruntărilor cu forţele de ordine

de Redacția Jurnalul    |    14 Apr 2023   •   09:45
Zeci de protestatari, reţinuţi în Franţa în urma confruntărilor cu forţele de ordine
Sursa foto: Hepta

Zeci de persoane au fost reţinute în Franţa în cursul protestelor faţă de reforma pensiilor desfăşurate joi, iar cel puţin zece agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi în confruntări cu demonstranţi, anunţă autorităţile de la Paris.

Potrivit Ministerului francez de Interne, aproximativ 380.000 de oameni au participat la protestele desfăşurate joi în zeci de oraşe din Franţa. Centrala sindicală Confederaţia Generală a Muncii (CGT) a anunţat peste 1,5 milioane de participanţi, informează postul BFMTV.

La Paris, au fost aproximativ 42.000 de participanţi la proteste, a comunicat Prefectura Poliţiei, în timp ce Confederaţia Generală a Muncii a estimat că au fost 400.000 de participanţi. Cel puţin zece agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi în confruntări cu grupuri de protestatari, iar 36 de manifestanţi violenţi au fost reţinuţi la Paris, conform publicaţiei La Depeche.

Proteste au avut loc în numeroase alte oraşe, înregistrându-se violenţe sporadice în Lyon, Marsilia, Toulouse şi Strasbourg.

Vineri, Consiliul Constituţional va anunţa dacă legea care prevede creşterea vârstei de pensionare, adoptată de Guvern prin asumarea răspunderii, este sau nu admisibilă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: protestatari retinuti violente politie franta