x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste anti-Putin organizate de ziua de naştere a preşedintelui Rusiei

Proteste anti-Putin organizate de ziua de naştere a preşedintelui Rusiei

05 Oct 2017   •   17:56
Proteste anti-Putin organizate de ziua de naştere a preşedintelui Rusiei

Liderul rus al opoziţiei, Alexei Navalny, plănuieşte proteste la nivel naţional de aniversarea de 65 de ani a lui Vladimir Putin, duminică, inclusiv în oraşul natal al preşedintelui Rusiei, scrie The Guardian.

“Lasă-l pe Putin să asculte şi să-şi facă retragerea binemeritată”, a spus Navalny într-un mesaj dictat din închisoare. “Este la putere de 18 ani, ceea ce este destul”.

Navalny, în vârstă de 41 de ani, un avocat anti-corupţie care îşi doreşte să candideze la prezidenţiale anul viitor, a cerut suporterilor săi să solicite Kremlinului să permită o adevărată competiţie politică. Echipa de campanie a liderului opoziţiei a spus că sunt organizate proteste în 80 de ţări de-a lungul Rusiei.

Comisia pentru controlul alegerilor a spus că Navalny nu este eligibil pentru biroul public, din cauza condamnărilor anterioare pentru fraudă. Navalny, care se află la a treia condamnare, afirmă că aceste condamnări au fost date ca să-i înăbuşe ambiţiile politice.

Autorităţile au anunţat că cei care vor participa la aceste proteste riscă să fie arestaţi. Cel puţin 1,750 de oameni au fost reţinuţi în timpul protestelor anti-Putin din 12 iunie, proteste organizate la cererea lui Navalny.

×