x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin afirma ca Rusia poate depasi sistemul de aparare antiracheta

Putin afirma ca Rusia poate depasi sistemul de aparare antiracheta

de Dan Constantin    |    14 Mai 2015   •   08:59
 Putin afirma ca Rusia poate depasi sistemul de aparare antiracheta
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Intr-o reuniune privind dezvoltarea fortelor armate ruse, Vladimir Putin a facut referiri la dotarea fortelor nucleare strategice si mijloacele de aparare aerospatiala. Reuniunea a fost organizata la Soci si s-a desfasurat , semnificativ, in aceiasi zi cu sedinta plenara a ministrilor de externe ai tarilor NATO din Antalya.

Presedintele rus a anuntat ca in acest an intra in capacitate de lupta patru noi regimente de rachete. Referindu-se la dotarile cu noi sisteme de arme, unele prezentate si la parada militara din Piata Rosie la 9 mai, Putin a declarat ca aceste sisteme de rachete au crescut capacitatea si posibilitatea de a depasi sistemul actual si viitor de aparare antiracheta. In terminologia rusa remarca se refera la scutul antiracheta construit in prezent de SUA

Krasnaia Zvezda , cotidianul Armatei ruse, preia si informatia difuzata in reuniunea de la Soci potrivit careia s-a constituit grupul orbital de nave spatiale. Putin a audiat si rapoartele apararii aerospatiale,fortelor strategice si Agentiei spatiale ruse privind constructia a noi radare la Barnaul (vestul Siberiei), Yeniseysk(Siberia centrala) si Orsk(sudul muntilor Urali).

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin