x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin: Am transformat Crimeea într-o fortăreaţă!

Putin: Am transformat Crimeea într-o fortăreaţă!

16 Mar 2015   •   09:59
Putin: Am transformat Crimeea într-o fortăreaţă!

Militarii ruși au transformat Crimeea într-o fortăreață, apărată atât dinspre uscat, cât și dinspre mare, a declarat președintele rus Vladimir Putin înaintea difuzării filmului documentar "Crimeea. Drumul spre casă", de televiziunea publică rusă Rossia 1 duminică seara, cu ocazia împlinirii unui an de la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea la Federația Rusă, relatează Unian, conform Agerpres.

Rusia a desfășurat în Crimeea baterii de rachete de coastă, dotate cu rachete antinavale Yakhont / Onyx "Bastion", a recunoscut președintele rus, adăugând că aceste sisteme au fost instalate în așa fel încât să poată fi văzute dinspre mare și de sateliți, pentru a descuraja orice fel de tentativă de atac împotriva peninsulei.

''Bastion' este un sistem defensiv, destinat să apere coasta, teritoriul. El nu atacă pe nimeni, dar este o armă eficientă, modernă, de înaltă precizie. Nimeni nu are deocamdată un astfel de sistem (în afara Rusiei). Acesta este astăzi cel mai eficient sistem de coastă din lume. Da, la un moment dat, pentru a da de înțeles tuturor că (peninsula) Crimeea este foarte bine apărată, noi am transferat acolo sisteme Bastion', a admis Putin, care a recunoscut că Rusia era 'pregătită' să plaseze în stare de alertă forțele sale nucleare în martie 2014 în cazul unei intervenții militare occidentale în Crimeea.

×