x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Radovan Karadzici a fost extradat in Olanda, unde va fi prezentat Tribunalului Penal International

Radovan Karadzici a fost extradat in Olanda, unde va fi prezentat Tribunalului Penal International

de Veronica Micu    |    30 Iul 2008   •   00:00
Radovan Karadzici a fost extradat in Olanda, unde va fi prezentat Tribunalului Penal International

11:10 • Avionul care l-a transportat pe liderul sirbilor bosniaci, Radovan Karadzici, catre Tribunalul Penal International a ajuns, in aceasta dimineata, pe aeroportul din Rotterdam, in Olanda.

Avionul care l-a transportat pe liderul sîrbilor bosniaci, Radovan Karadzici, către Tribunalul Penal Internaţional a ajuns, în această dimineaţă, pe aeroportul din Rotterdam, în Olanda.


ÎN CUSTODIE. Aparatul a aterizat în Olanda la ora 7:30, ora României, apoi a fost dus într-un hangar al aeroportului, scriu agenţiile internaţionale de presă. Potrivit Reuters, la scurt timp după aterizare, fostul lider al sîrbilor bosniaci a fost închis la centrul de detenţie al Tribunalului Penal Internaţional (TPI) de la Haga pînă cînd va apărea în faţa TPI. Karadzici va trebui să răspundă pentru genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război, pentru rolul sau în timpul războiului din Bosnia (1992-1995), dar şi pentru masacrul de la Srebrenica soldat cu 8.000 morţi. Radovan Karadzici fusese arestat, săptămîna trecută, de serviciile secrete sîrbe, după ce a reuşit să se ascundă 13 ani. Arestarea sa a fost o condiţie esenţială pentru apropierea Serbiei de Uniunea Europeană. Karadzici şi Ratko Mladic, care este încă de negăsit, au fost inculpaţi de TPI la 30 de ani de închisoare pentru genocid şi crime de război în timpul conflictului din Bosnia din 1992-1995.

×
Subiecte în articol: externe