x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rata șomajului în SUA a ajuns la 25%, cel mai înalt nivel după Al Doilea Război Mondial

Rata șomajului în SUA a ajuns la 25%, cel mai înalt nivel după Al Doilea Război Mondial

11 Mai 2020   •   10:23
Rata șomajului în SUA a ajuns la 25%, cel mai înalt nivel după Al Doilea Război Mondial

Rata șomajului în SUA ar fi putut urca deja la 25%, a spus Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei SUA. Departamentul Muncii din această țară a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că șomajul a urcat în aprilie la 14,7%, de la 4,4% în luna martie, transmite Reuters. Este astfel cel ridicat nivel de după Al Doilea Război Mondial, depăşind 10,8%, înregistrat în noiembrie 1982.

Economia americană va avea un trimestru 2 foarte prost, dar se va redeschide, motiv pentru care este așteptată o redresare în trimestrul 3, a declarat Steven Mnuchin.

Casa Albă discută implementarea mai multor măsuri fiscale pentru a atenua impactul economic al pandemiei de coronavirus, a precizat secretarul Trezoreriei, însă Guvernul federal nu vrea să salveze statele care au fost gestionate prost.

El a mai avertizat că SUA ar putea înregistra pagube economice permanente dacă ţara nu se redeschide, dar şi-a exprimat optimismul că situaţia se va îmbunătăţi în semestrul 2 din 2020.


Majoritatea analiştilor estimează că economia a intrat în recesiune la sfârșitul lunii martie, după ce măsurile de restricție au oprit brusc activitatea şi au dus la un val de concedieri.

Administraţia Trump şi Congresul au deblocat împrumuturi în valoare totală de 669 miliarde de dolari pentru IMM-uri, ajutându-le astfel să plătească salariile angajaţilor. Dreptul la ajutor de şomaj a fost extins temporar şi asupra celor care înainte nu aveau dreptul, precum liber profesioniştii.

×
Subiecte în articol: sua somaj