x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ratko Mladic capturat în Kenya?

Ratko Mladic capturat în Kenya?

27 Mar 2009   •   00:00

Poliţia din Kenya l-a reţinut în oraşul Mombasa pe un bărbat care "ar putea fi Ratko Mladic", responsabilul militar al sârbilor din Bosnia inculpat de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie - informează vineri agenţia spaniolă de presă EFE.



Suspectul a fost reţinut joi la Mombasa, principalul port din Kenya, iar amprentele sale digitale au fost trimise Interpolului pentru a se vedea dacă este unul dintre presupuşii criminali de război din Balcani, a declarat Eric Kiraithe, purtător de cuvânt al poliţiei kenyene. "Datorită asemănării, suspectăm că ar putea fi Ratko Mladic", a subliniat purtătorul de cuvânt, potrivit căruia identitatea suspectului nu a putut fi confirmată încă. Eric Kiraithe nu a oferit detalii cu privire la modul şi locul exact în care a fost reţinut acesta.

Mai sunt numai doi fugari printre inculpaţii Tribunalului Penal Internaţional pentru Fosta Iugoslavie, Mladic şi fostul lider sârbo-croat Goran Hadzic, adaugă EFE.

Ratko Mladic, în vârstă de 67 de ani, este acuzat de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii pentru planificarea masacrului de la Srebrenica din 1995. La rândul său, Hadzic, în vârstă de 50 de ani, este căutat pentru comiterea de crime împotriva umanităţii în timpul războiului din Croaţia.

×
Subiecte în articol: externe