x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război reaprins în Cisiordania! Cel puţin opt palestinieni, ucişi în confruntări cu trupele israeliene

Război reaprins în Cisiordania! Cel puţin opt palestinieni, ucişi în confruntări cu trupele israeliene

de Redacția Jurnalul    |    26 Ian 2023   •   11:47
Război reaprins în Cisiordania! Cel puţin opt palestinieni, ucişi în confruntări cu trupele israeliene
Sursa foto: Hepta

Cel puţin opt palestinieni au fost ucişi, joi dimineaţă, în schimburi de focuri cu trupele israeliene, în cursul unei intervenţii în oraşul palestinian Jenin, în Cisiordania, afirmă surse locale citate de presa israeliană.

Armata israeliană a intervenit joi dimineaţă cu sute de militari şi zeci de vehicule blindate în nordul oraşului palestinian Jenin. Armata israeliană a comunicat că a descins în tabăra de refugiaţi din Jenin "pentru a preveni un atac terorist", conform site-ului Ynetnews.com. Surse citate de postul public de radio Kan au declarat că armata israeliană vrea să îl captureze pe unul dintre liderii grupului militant Jihadul Islamic.

Au izbucnit schimburi de focuri intense între militanţi palestinieni şi trupele israeliene. Cel puţin opt palestinieni au fost ucişi, iar numeroşi alţii sunt răniţi, a comunicat Ministerul Sănătăţii din cadrul Autorităţii Palestiniene.

"Situaţia din tabăra de refugiaţi din Jenin este foarte critică, forţele de ocupaţie nu permit acordarea de asistenţă medicală", a acuzat Autoritatea Palestiniană. Printre persoanele ucise figurează Salahat I., un militant islamist foarte activ în oraşul Jenin.

Tensiunile s-au amplificat în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est în ultimul an, iar armata israeliană efectuează constant operaţiuni de securitate după numeroase atacuri antiisraeliene. Miercuri, doi palestinieni au fost ucişi în schimburi de focuri cu armata israeliană la periferia Ierusalimului de Est şi în apropierea coloniei evreieşti Kedumim. De la începutul acestui an, cel puţin 28 palestinieni au fost ucişi în operaţiuni ale serviciilor de securitate israeliene.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cisiordania palestinieni ucisi