x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina. Atac cu drone în regiunea Odesa. Forțele ucrainene au primit sistemele Patriot

Război în Ucraina. Atac cu drone în regiunea Odesa. Forțele ucrainene au primit sistemele Patriot

de Redacția Jurnalul    |    19 Apr 2023   •   16:22
Război în Ucraina. Atac cu drone în regiunea Odesa. Forțele ucrainene au primit sistemele Patriot
Sursa foto: Hepta

Forțele ruse au atacat cu drone regiunea Odesa, din sudul Ucrainei, noaptea trecută. Armata Ucrainei a primit sistemele de apărarea antiaeriană Patriot și tancurile franceze AMX-10.

Sistemele de apărare antiaeriană de producție americană Patriot au ajuns în  Ucraina. Tancurile ușoare franceze AMX-10 se află pe front, scrie AFP. 

''Astăzi, frumosul nostru cer ucrainean devine mai sigur întrucât sistemele de apărare antiaeriană Patriot au sosit în Ucraina'', a scris pe Twitter ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, care a mulţumit SUA, Germaniei şi Olandei.

Olanda a anunțat, pe 20 ianuarie 2023, că va furniza două lansatoare Patriot și rachetele interceptoare. Berlinul a promis că va livra un sistem Patriot. 

De asemenea, pe linia frontului au fost desfășurate tancurile ușoare de luptă franceze AMX-10, folosite la misiuni de recunoaștere. Forțele ucrainene nu au anunțat numărul tancurilor. 

Atac cu drone în regiunea Odessa

Forțele ruse au atacat cu drone regiunea Odesa, din sudul Ucrainei, noaptea trecută, scrie Reuters. 

Este vorba despre drone iraniene de tip Shahed 136/131. Nu sunt victime, anunță comandantul militar al regiunii, Iri Kurk. 

"Datorită muncii reuşite a forţelor noastre de apărare, majoritatea dronelor inamice au fost distruse, dar, din păcate, o clădire publică a fost lovită", a transmis administraţia militară a districtului Odesa.
"Zece din 12 drone kamikaze Shahed-136/13 au fost distruse de către soldaţii brigăzii de rachete antiaeriene din Odesa", a spus și comandantul forţelor aeriene ale armatei ucrainene, Mikola Oleşciuk.

Dronele Shahed-136 pot transporta o încărcătură explozivă de 35 - 50 kg. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×