x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 342. Vladimir Putin aprobă înființarea de centre de instruire militară cu Belarus

Război în Ucraina, ziua 342. Vladimir Putin aprobă înființarea de centre de instruire militară cu Belarus

de Redacția Jurnalul    |    31 Ian 2023   •   17:38
Război în Ucraina, ziua 342. Vladimir Putin aprobă înființarea de centre de instruire militară cu Belarus

Vladimir Putin aprobă înființarea de centre comune de instruire militară cu Belarus. Militarii ruși au amenajat spitale de campanie în două maternități aflate în regiunea Lugansk, din cauza numărului mare de răniți, anunță Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, citat de EFE.

Vladimir Putin a semnat un acord cu Belarus pentru înființarea unor centre comune de instruire militară, scrie EFE.

Propunerea a venit din partea guvernului de la Moscova iar liderul de la Kremlin a cerut Ministerului Apărării să înceapă negocieri în acest sens cu partea belarusă.

Centrele au drept scop îmbunătățirea capacităților de luptă a soldaților din cele două state. Antrenamentele se vor realiza în comun, vor avea loc schimburi de experiență privind utilizarea armamentului și echipamentelor militare speciale și "unificarea pregătirii de luptă a forţelor armate" ale celor două ţări.

Belarus a aprobat deja aceste planuri ale Rusiei.

În prezent se desfășoară exerciții comune între cele două țări pe partea de aviație tactică și planificare operațională. 

Totodată, președintele Aleksandr Lukașenko a anunțat, în octombrie  2022, crearea unei grupări militare comune cu Rusia. Aceasta este formată din circa 9000 de soldați, 170 de tancuri, 200 de maşini blindate şi până la 100 de piese de artilerie şi mortiere cu un calibru mai mare de 100 mm, potrivit datelor Ministerului Apărării de la Minsk. 

Forțele ruse amenajează spitale de campanie în maternitățile din regiunea Lugansk

În Lugansk și Donețk, anexate de Federația Rusă, se duc luptel grele între cele două părți. 
''Duşmanul continuă să sufere mari pierderi şi a început să folosească instalaţii medicale civile suplimentare pentru a-i caza pe invadatorii ruşi răniţi. Ocupanţii au înfiinţat spitale de campanie care îi tratează pe militarii ruşi în spaţiul a două maternităţi din Lugansk'', au transmis oficialii ucraineni. 

Statul Major ucrainean a mai precizat că "Femeile pot să nască doar în Centrul Perinatal din Regiunea Lugansk, deoarece inamicul foloseşte două maternităţi pentru a trata ruşii răniţi din oraş. Centrul perinatal amintit duce lipsă acută de paturi, pe lângă faptul că prezintă riscuri şi condiţii nefavorabile pentru naştere".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×