x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 349. Forțele ruse se regrupează pe frontul din Ucraina

Război în Ucraina, ziua 349. Forțele ruse se regrupează pe frontul din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    07 Feb 2023   •   12:45
Război în Ucraina, ziua 349. Forțele ruse se regrupează pe frontul din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Forțele ruse au primit întăriri pe frontul din estul Ucrainei, a anunțat un guvernator din regiune, scrie Reuters.

"Vedem din ce în ce mai multe rezerve militare ruse desfăşurându-se în direcţia noastră, vedem că se aduc tot mai multe echipamente. Aduc muniţie care este utilizată într-un mod diferit decât înainte, nu mai efectuează bombardamente non-stop. Încet-încet încep să economisească, pregătindu-se pentru o ofensivă pe scară largă. Cel mai probabil le va lua 10 zile pentru a se regrupa. După data de 15 februarie ne putem aştepta la această ofensivă în orice moment'", spune Serhii Haidai, guvernatorul ucrainean al regiunii Luhansk, ocupată aproape în întregime de Rusia.

Kievul se așteaptă la o ofensivă de proporții a Rusiei iar forțele ucrainene plănuiesc o contraofensivă în primăvară pentru a-și recuceri teritoriile. 

Ucraina așteaptă ultimul pachet militar trimis de SUA și UE, care include rachete cu rază lungă de acțiune și tancuri. 

Analistul militar ucrainean, Oleksandr Kovalenko, afirmă că o nouă ofensivă rusă ar putea veni din una dintre cele patru direcţii: regiunea estică Lugansk, dinspre Doneţk (est) , Zaporojie (sud), Mariupol (sud-est).

"Situaţia este mai gravă în regiunea Doneţk, în special în jurul Bahmut şi Avdiivka. For'ele ruse îşi vor spori contingentele acolo, precum şi echipamentele şi forţele de paraşutişti" , explică acesta, care mai precizează că Mariupolul ar putea fi folosit ca punct de transport al trupelor și echipamentelor ruse. 

Kievul a transmis, luni seara, că forţele ruse au efectuat tiruri de mortiere şi artilerie în Bahmut în ultimele 24 de ore.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹
 

×
Subiecte în articol: razboi ucraina Rusia