x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Record: Cel mai ploios din ultimii 164 de ani, în Sydney

Record: Cel mai ploios din ultimii 164 de ani, în Sydney

06 Oct 2022   •   10:00
Record: Cel mai ploios din ultimii 164 de ani, în Sydney

Sydney a înregistrat cel mai ploios an din ultimii 164 de ani. Autoritățile se pregătesc joi de inundații majore în estul Australiei, urmând ca în următoarele trei zile să cadă și mai multe ploi torențiale.

Cu aproape trei luni din anul 2022 care au mai rămas de parcurs, cel mai mare oraș din Australia a înregistrat 2.200 mm de precipitații într-un an, pentru prima dată de la începutul monitorizării, în 1858.

Până joi după-amiază, Sydney înregistrase aproximativ 2.213 mm de precipitații în acest an, depășind recordul anterior de 2.194 mm stabilit în 1950, potrivit datelor oficiale, scrie Reuters.

Mai multe ploi torențiale sunt prognozate pentru restul anului 2022, în timp ce coasta de est a Australiei rămâne sub influența unui al treilea an consecutiv rar al fenomenului meteorologic La Nina.

"Îndreptându-ne spre sfârșitul primăverii și vară, ne aflăm încă în această perioadă activă La Nina, așa că ne putem aștepta la tot mai multe precipitații, iar acest lucru crește riscul de inundații", a declarat Jonathan How, meteorolog al BoM, pentru postul de televiziune ABC.

În ultimii doi ani, inundațiile au lovit de trei ori suburbiile din Sydney, obligând zeci de mii de oameni să își părăsească locuințele.

În contextul în care se așteaptă ploi abundente în weekend pe o mare parte din estul Australiei, autoritățile i-au avertizat pe locuitorii din Sydney să fie atenți la inundații și să se ferească de drumurile inundate.

Multe baraje și râuri sunt deja la capacitate maximă. Guvernul statului New South Wales s-a angajat să mărească înălțimea zidului de la barajul Warragamba din Sydney, care furnizează 80% din apa orașului, pentru a preveni viitoarele inundații.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ploi australia