x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Recorduri insolite într-o ediţie specială a Guinness Book. Vezi care sunt acestea

Recorduri insolite într-o ediţie specială a Guinness Book. Vezi care sunt acestea

29 Aug 2011   •   21:00

O serie de recorduri mondiale insolite, considerate "cele mai nebunesti din lume", sunt incluse intr-un volum special editat de Guinness World Records, informeaza linternaute.com citat de Mediafax.

Site-ul francez linternaute.com prezinta 14 dintre aceste recorduri insolite, incluse intr-un articol ce are titlul "Recordurile de doborat in 2011", din care redam cateva.

Jumatate om, jumatate arici – Wei Shengchu, omul cu cel mai mare numar de ace infipte in cap. Nu mai putin de 2009 ace au fost infipte pe capul si pe fata chinezului Wei Shengchu, pe platourile emisiunii "Lo Show dei Record" din orasul ita­lian Milano, pe 11 aprilie 2009.

Aproape fara maini – Wang Weibao, recordul de timp pentru mentinerea echilibrului in patru degete. Chinezul Wang Weibao a ramas 19,23 de secunde in echilibru pe patru degete, pe platourile emisiu­nii "Zheng Da Zong Yi" (Guinness World Record Special), la Beijing, pe 9 noiembrie 2008.

Cel mai ecologic caine – Tubby, cainele cu cel mai mare numar de sticle reciclate – 26.000 de sticle din plastic in ultimii sase ani. El a strans acele sticle in timpul plimbarilor sale zilnice, tinandu-le intre dinti si aducandu-le proprietarei sale.

Cele mai elastice femei din lume – Trei contorsioniste care au ramas pentru cea mai lunga perioada intr-o cutie. Contorsionistele neozeelandeze Skye Broberg, Nele Siezen si Jola Siezen au intrat intr-o cutie cu dimensiunile 66,04 x 65,58 x 55,88 centimetri, unde au ramas timp de 6 minute si 13,52 secunde, pe platoul emisiunii "NZ Smashes Guinness World Records", filmata in centrul comercial Sylvia Park din Auckland, pe 20 septembrie 2009.

Cu limba bine intinsa – Thomas Blackthorne, cea mai mare greutate ridicata cu limba. Britanicul Thomas Blackthorne a ridicat greutatea de 12,5 kilograme doar cu ajutorul limbii, pe platourile emisiunii "El Show Olimpico", in orasul Ciudad de Mexi­co, pe 1 august 2008.

Sarah Paddy Jones – cea mai batrana dansatoare profesionista de salsa. Britanica Sarah Paddy Jones, nascuta pe 1 iulie 1935, a castigat premiul I in spectacolul organizat de televiziunea spaniola "Tu si que vales", in decembrie 2009, devenind cea mai in varsta dansatoare de salsa acrobatic care primeste acest titlu.

Mehmet Ozyurek – omul cu cel mai lung nas. Nasul turcului Mehmet Ozyurek masura 8,8 centimetri in lungime atunci cand a fost masurat pe platoul emisiunii "Lo Show dei Record" din Roma, pe 18 martie 2010.

×
Subiecte în articol: guinness book