x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele Charles a decorat trupa de K-pop „Blackpink” pentru lupta lor împotriva încălzirii globale

Regele Charles a decorat trupa de K-pop „Blackpink” pentru lupta lor împotriva încălzirii globale

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2023   •   22:45
Regele Charles a decorat trupa de K-pop „Blackpink” pentru lupta lor împotriva încălzirii globale
Sursa foto: Hepta

Cele patru membre ale trupei ale trupei Blackpink au fost învestite cu titlul onorific de Membru al Ordinului Imperiului Britanic, miercuri, pentru lupta lor împotriva încălzirii globale, potrivit AFP.

Jennie Kim, Jisoo Kim, Lalisa „Lisa” Manoban și Roseanne „Rose” Park, membrele trupei, au fost numite membre ale Ordinului Imperiului Britanic de către Regele Charles în cadrul unei ceremonii la Palatul Buckingham.

Ele au fost decorate în prezența președintelui sud-coreean Yoon Suk Yeol și a soției sale Kim Keon Hee, care se află în prezent într-o vizită de stat la Londra.

Într-un comunicat de presă, Palatul a explicat că premiul a fost acordat ca o recunoaștere a angajamentului celor patru artiști față de COP26, care a avut loc la Glasgow, Scoția, în 2021.

„Grupul a încurajat milioane de tineri să se intereseze de conferința globală a Națiunilor Unite privind schimbările climatice”, a precizat palatul.

În 2021, membrele trupei Blackpink, care au zeci de milioane de urmăritori pe rețelele de socializare, publicaseră videoclipuri pentru a-i încuraja pe tineri să se informeze despre schimbările climatice.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Blackpink k-pop regele charles