x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlineşte astăzi vârsta de 87 de ani

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlineşte astăzi vârsta de 87 de ani

21 Apr 2013   •   13:01
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlineşte astăzi vârsta de 87 de ani
Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii sărbătoreşte împlinirea vârstei de 87 de ani, într-un cadru restrâns, astăzi, cu aproximativ o lună înainte de cea de-a 60-a aniversare de la încoronarea ei.

"Îşi serbează ziua de naştere cu familia, într-un cadru privat", a anunţat un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham.

Salve de tun vor fi trase luni, la ora prânzului, în centrul Londrei, pentru a marca acest eveniment.

Potrivit Mediafax, 21 aprilie 1926 este data de naştere a reginei Elizabeth a II-a, însă suverana britanică mai are o aniversare oficială în luna iunie, tradiţional marcată printr-o ceremonie denumită "Trooping the Colour" ("Salutul Culorilor).

Începând din 1748, aniversarea unui suveran britanic este oficial celebrată în iunie, printr-o ceremonie denunită "Trooping the Colour" (Salutul Culorilor).

Această ceremonie îşi are originea în pregătirile pentru război din trecut, când toate steagurile erau strânse şi arătate soldaţilor britanici înainte de luptă, pentru ca aceştia să le recunoască în iureşul bătăliilor.

Regina Elizabeth a II-a a sărbătorit în 2012 jubileul de diamant, marcând cei 60 de ani care au trecut de la urcarea pe tron, după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, pe 6 februarie 1952. Regina a străbătut regatul cu această ocazie iar festivităţile s-au derulat cu o mare fervoare populară.

Anul 2013 marchează a 60-a aniversare a încoronării sale, pe 2 iunie 1953, eveniment ce a avut loc la catedrala Westminster din Londra. Un festival special este prevăzut din 11 iulie până pe 14 iulie în grădinile de la Buckingham pentru a marca evenimentul.

×