x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Republica Moldova: Un nou protest de amploare faţă de invalidarea alegerilor din Chişinău

Republica Moldova: Un nou protest de amploare faţă de invalidarea alegerilor din Chişinău

01 Iul 2018   •   20:34
Republica Moldova: Un nou protest de amploare faţă de invalidarea alegerilor din Chişinău

Comitetul de rezistenţă naţională, format ca urmare a invalidării alegerilor pentru Primăria municipiului Chişinău, a convocat duminică, 1 iulie, o nouă amplă acţiune de protest faţă de decizia instanţelor de judecată din Republica Moldova şi ingerinţa politică în justiţie a actualei guvernări, informează Radio Chişinău.


Manifestaţia s-a desfăşurat, începând de la 14.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitală.


Mişcarea de rezistenţă naţională revendică validarea alegerilor, anularea sistemului mixt de vot, precum şi demiterea şi tragerea la răspundere a judecătorilor care au anulat scrutinul, în frunte cu preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Ion Druţă.

Totodată, cetăţenii sunt îndemnaţi să creeze celule de rezistenţă cetăţenească în fiecare localitate şi chiar întreprindere.

În ajun, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase a reiterat acuzaţiile la adresa guvernării, care ar fi influenţat deciziile instanţelor de judecată pentru a fi invalidate alegerile locale din capitală.

El a mai acuzat de obedienţă Comisia Electorală Centrală care a decis ca următoarele alegeri pentru funcţia de primar al Chişinăului să aibă loc o dată cu scrutinul local din iunie 2019.

''Astăzi, Comisia Electorală Centrală a interzis alegerile la Chişinău. Noi mergem către o dictatură din care nu vom ieşi decât prin sânge'', a declarat Andrei Năstase.

Vineri, CEC a declarat nule alegerile pentru primăria capitalei, în urma deciziilor instanţelor de judecată, care au invalidat recentele alegeri locale.AGERPRES

×