x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Restaurantele și berăriile din Marea Britanie, în pragul falimentului

Restaurantele și berăriile din Marea Britanie, în pragul falimentului

de Redacția Jurnalul    |    05 Dec 2022   •   09:14
Restaurantele și berăriile din Marea Britanie, în pragul falimentului

Restaurantele, pub-urile, berăriile din Marea Britanie sunt amenințate cu falimentul dacă executivul de la Londra nu prelungește măsurile privind prețurile la electricitate, arată un raport Frontier Economics, citat de dpa.

Planul de reducere a facturilor la energie electrică este valabil până în martie 2023. Dacă prețurile la electricitate vor fi lăsate libere, pierderile pentru acest sector se vor ridica la circa 20%.

"O garanţie pe termen lung care să garanteze că vor fi echitabile şi rezonabile costurile şi contractele din domeniul energetic odată cu venirea primăverii nu poate veni destul de repede pentru pub-urile şi producătorii noştri de bere. Ei îşi fac planuri acum pentru lunile următoare şi au nevoie de asigurarea că facturile nu vor creşte şi nu vor elimina complet profiturile. Acest raport demonstrează poziţia unică în care se găseşte sectorul nostru, vulnerabil la inflaţia costurilor pe întregul său lanţ de aprovizionare, profund conştient de scăderea încrederii consumatorilor şi dorind să evite creşterea preţurilor pentru clienţi", spune Emma McClarkin, directorul executiv al BBPA

×