x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Restaurantele din New York îşi pun în vitrină nota luată la igienă

Restaurantele din New York îşi pun în vitrină nota luată la igienă

29 Iul 2010   •   00:00

Cele circa 24.000 de restaurante din New York au început să îşi afişeze nota (A, B sau C) care le-a fost atribuită de autorităţile sanitare ale municipalităţii în funcţie de nivelul de igienă constatat, relatează AFP.



Acest nou sistem de clasificare vizează sensibilizarea publicului cu privire la problemele de igienă în pregătirea meselor şi încurajarea bunelor practici în bucătăriile restaurantelor.

"Fie că este vorba despre un restaurant fast-food sau despre unul select, orice local poate pregăti o masă într-un mod sănătos", a declarat responsabilul pe sănătate al municipalităţii New Yorkului, Thomas Farley, care a acordat prima notă A unui fast-food Sparks, care vinde "delicatessen" în cartierul Queens.

Pe măsură ce vor fi inspectate, toate restaurantele din New York vor fi obligate să îşi afişeze nota, iar potenţialii clienţi vor putea consulta aceste evaluări pe un site.

"Majoritatea restaurantelor funcţionează în bune condiţii (de igienă), însă abaterile de la normele de siguranţă alimentară sunt cauza a numeroase cazuri de boală înregistrate la New York, care pot fi evitate", a mai spus Farley.

Restaurantele care primesc nota A vor fi apoi inspectate anual, în timp ce cele care obţin B sau C vor fi vizitate mai des de autorităţile sanitare. Localurile pot să îşi conteste notele primite, caz în care vor afişa o informare în care se va preciza că evaluarea lor este în curs.

(Mediafax)

×
Subiecte în articol: externe