x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Riposta lui Biden după ce Putin a sunat mobilizarea în Rusia. „Nimeni în afara Rusiei nu a căutat să intre în conflict”

Riposta lui Biden după ce Putin a sunat mobilizarea în Rusia. „Nimeni în afara Rusiei nu a căutat să intre în conflict”

21 Sep 2022   •   18:57
Riposta lui Biden după ce Putin a sunat mobilizarea în Rusia. „Nimeni în afara Rusiei nu a căutat să intre în conflict”
Sursa foto: Hepta

Acţiunile Rusiei în Ucraina constituie "încălcări semnificative" ale Cartei Naţiunilor Unite, a declarat preşedintele SUA, Joseph Biden, în discursul rostit miercuri la Adunarea Generală ONU, cerând continuarea susţinerii internaţionale pentru Kiev şi afirmând că nu a ameninţat nimeni Moscova.

”În ultimul an, lumea noastră a fost supusă unui rău uriaș. Criza în creștere a insecurității alimentare, inundații, secetă, COVID-19, inflație și un război brutal și inutil.

Live: Joe Biden addresses Russia's nuclear threat during UN speech

Un război început de un singur om. Haideți să vorbim clar, un membru permanent al Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite și-a invadat un vecin, a încercat să șteargă de pe hartă un stat suveran. Rusia a încălcat cu nerușinare acordurile și Cartea Națiunilor Unite.

Nimic nu este mai important decât interzicerea clară împotriva unor țări care ocupă cu forța teritoriile vecinilor. Să menționăm încă o dată, chiar astăzi, președintele Putin a făcut amenințări nucleare deschise asupra Europei, nesocotind responsabilitățile de neproliferare.

Iar acum, Rusia face mobilizarea mai multor soldați care să intre în luptă, iar Kremlinul organizează referendumuri false pentru a anexa părți ale Ucrainei, încălcând în mod semnificativ carta ONU.

Lumea trebuie să considere aceste acte drept ceea ce sunt. Putin afirmă că a trebuit să acționeze pentru că Rusia era amenințată. Nimeni însă nu amenințase Rusia. Nimeni în afara Rusiei nu a căutat să intre în conflict.

Mai mult decât atât, noi am anunțat, am avertizat că aceste lucruri ar urma să se întâmple, astfel încât lumea să evite războiul lui Putin, desfășurat cu trupele sale. Și chiar înainte de invazie Putin a spus: Ucraina a fost creată de Rusia și nu a avut niciodată o existență de statalitate ca atare

Constatăm acum probleme cu școlile, cu gările, cu spitalele care sunt atacate, unul dintre centrele istoriei și culturii ucrainene, de asemenea, și mai multe dovezi îngrozitoare ale atrocităților comise de Rusia au fost dovedite crime, după cum am văzut în mormintele de la Izium, în gropile comune, unde au fost exhumate atâtea corpuri cu dovezi ale torturii suferite”, a declarat Joe Biden.

Știre în curs de actualizare.

×