x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Risc crescut de inundații în Paris. Nivelul râului Sena continuă să crească

Risc crescut de inundații în Paris. Nivelul râului Sena continuă să crească

24 Ian 2018   •   14:41
Risc crescut de inundații în Paris. Nivelul râului Sena continuă să crească

Locuitorii din Paris au fost avertizați să stea departe de râul Sena, în condițiile în care nivelul apei continuă să crească, inundând șoselele învecinate și cauzând mai multe dificultăți la rețeaua de transport, scrie The Guardian.

În condițiile în care nivelul de apă continuă să crească, autoritățile din Paris au spus, miercuri, că râul ar putea trece de pragul de 6.10 metri din 2016, cel mai mare din ultimul secol, când a avut cu patru metri mai mult peste nivelul normal.  

Șoselele din vecinătatea râului, cât și tunelurile au fost închise. De asemenea, traficul pe râu a fost îngreunat, în condițiile în care bărcile de croazieră și taxiurile pe apă nu mai pot trece pe sub poduri.

Locuitorii caselor pe apă au fost sfătuiți să evacueze, iar șeful poliției din capitală, Michel Delpuech, a spus rezidenților să aibă foarte multă grijă în apropierea apei.

O secție centrală a liniei feroviare urbane RER C  a fost închisă, miercuri dimineață. Aceasta a închis mai multe stații, inclusiv Saint-Michel Notre-Dame, Muzeul d’Orsay și Champ de Mars din apropiere de Turnul Eiffel.

Operatorul feroviar, SNCF, a declarat că a oprit serviciile după închiderea puțurile de ventilație pentru a preveni inundarea tunelurilor, de unde personalul scoate apă afară.

Orașul se află sub alertă portocalie, al doilea cel mai mare nivel de avertizare în privința inundațiilor. Astfel, primaul capitalei, Anne Hidalgo, a cerut o întâlnire de urgență cu șefii poliției. Oficialii au declarat că situația este serioasă, dar nu catastrofică.

În orice caz, Louvre și Muzeul d’Orsay, amândouă în apropierea râului, se pregătesc să strângă lucrările de artă. Un oficial de la Louvre a spus că echipa muzeului urmărește cu atenție situația. „Vom implementa planul de prevenire a riscului de inundație în momentul în care Sena va atinge pragul de 5.08 metri”, a spus acesta.

Nivelul râului a crescut la începutul acestei săptămâni, din cauza apei din amonte, unde bazinul care alimentează Sena a primit apă de ploaie de două ori mai multă decât în mod normal.

×
Subiecte în articol: sena paris franta inundatii nivelul apei