x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rishi Sunak prezintă oportunitățile energetice din Marea Nordului

Rishi Sunak prezintă oportunitățile energetice din Marea Nordului

de Redacția Jurnalul    |    31 Iul 2023   •   13:15
Rishi Sunak prezintă oportunitățile energetice din Marea Nordului
Sursa foto: Hepta

Rishi Sunak este așteptat să anunțe sprijinul pentru noi licențe de explorare a petrolului și gazelor din Marea Nordului, precum și un nou proiect de captare a carbonului, potrivit Sky News.

Rishi Sunak se îndreaptă luni spre Aberdeenshire, în timp ce conservatorii dau startul unei săptămâni de campanie privind securitatea energetică.

Cabinetul său a transmis că primul ministru va folosi această călătorie pentru a „sublinia rolul central” pe care Scoția îl va juca în „apărarea Regatului Unit împotriva întreruperii aprovizionării globale cu energie” și în atingerea obiectivelor.

Rapoartele sugerează că Sunak va anunța milioane de lire sterline pentru proiectul de captare a carbonului Acorn, un joint-venture între Shell și alte firme, precum și noi licențe pentru explorarea petrolului și a gazelor din Marea Nordului - punând un semn de întrebare în fața planurilor laburiste de a opri noi foraje.

Sunak și miniștrii săi au subliniat necesitatea de a utiliza resursele de combustibili fosili din Marea Nordului, mai ales după invazia rusă în Ucraina.

Astfel de acțiuni au stârnit alarma din partea militanților pentru climă, guvernul confruntându-se deja cu opoziția față de orice dezvoltare a Rosebank, la 80 de mile nord-vest de Shetland.

Se așteaptă ca Sunak să confirme modul în care „Scoția va continua să se afle în prim-planul ideilor guvernului britanic de consolidare a securității energetice pe termen lung a Regatului Unit”.

Downing Street a declarat că acesta va „sublinia rolul crucial pe care regiunea îl va juca în consolidarea și îndeplinirea angajamentului guvernului britanic de a ajunge la un nivel de zero emisii în 2050 și de a consolida securitatea energetică pe termen lung”.

Dar această mișcare are loc în condițiile în care ambele partide principale continuă să se certe în privința angajamentului lor față de politicile cheie de tip zero emisii și față de promisiunile de mediu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rishi sunak marea nordului