x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rivalii Joe Biden şi Ron DeSantis încearcă să demonstreze unitate în acţiunile de reconstrucţie din Florida

Rivalii Joe Biden şi Ron DeSantis încearcă să demonstreze unitate în acţiunile de reconstrucţie din Florida

06 Oct 2022   •   07:55
Rivalii Joe Biden şi Ron DeSantis încearcă să demonstreze unitate în acţiunile de reconstrucţie din Florida
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, şi guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, un politician republican, au lăsat rivalităţile de-o parte şi au încercat să demonstreze unitate în eforturile de reconstrucţie după Uraganul Ian.

 

"Astăzi, avem o singură sarcină, aceea de a ne asigura că locuitorii statului Florida primesc tot ce au nevoie pentru a-şi reveni în totalitate", a declarat Joseph Biden, alături de Ron DeSantis, conform publicaţiei The Hill.

Întrebat de jurnalişti despre modul în care guvernatorul statului Florida, un politician republican, a gestionat situaţia după Uraganul Ian, Biden, un politician democrat, a precizat: "Cred că a făcut o treabă foarte bună. Noi avem filosofii politice foarte diferite, dar am colaborat prin acţiuni unificate".

Preşedintele SUA a subliniat că acţiunile de reconstrucţie vor dura luni şi chiar ani. "Singurul lucru asupra căruia vă ofer asigurări este că Guvernul federal va fi aici până când reconstrucţia se va încheia", a insistat Biden, conform agenţiei The Associated Press.

Joseph Biden şi Ron DeSantis au evidenţiat cooperarea dintre autorităţile guvernamentale federale, cele statale şi locale, menţionând intervenţiile de urgenţă şi alocarea rapidă a resurselor federale.

"Am fost foarte norocoşi să avem o bună coordonare de la început cu reprezentanţii Casei Albe şi cu cei ai Agenţiei Federale pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă", a declarat, la rândul său, Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida, cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o împreună cu preşedintele Biden în zonele calamitate din apropierea oraşului Fort Myers.

Cel puţin 84 de oameni au murit în Statele Unite, inclusiv 75 în statul Florida, din cauza intemperiilor generate de Uraganul Ian, iar 2,6 milioane de persoane nu au electricitate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden Ron DeSantis uraganul Ian florida