x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Roma/Cristian David: Taberele de romi din Italia, o problemă socială şi nu de infracţionalitate

Roma/Cristian David: Taberele de romi din Italia, o problemă socială şi nu de infracţionalitate

17 Iul 2008   •   00:00

Problema taberelor de romi din Italia este o problemă socială şi nu de infracţionalitate, a declarat joi ministrul român de Interne, Cristian David, în cadrul unui seminar organizat de Comunitatea Sant'Egidio pe tema relaţiilor dintre Italia şi România

Problema taberelor de romi din Italia este o problemă socială şi nu de infracţionalitate, a declarat joi ministrul român de Interne, Cristian David, în cadrul unui seminar organizat de Comunitatea Sant'Egidio pe tema relaţiilor dintre Italia şi România, relatează La Repubblica în ediţia electronică.

Problema taberelor de romi din Italia este o realitate "care trebuie abordată cu măsuri potrivite din punct de vedere social şi moral, pentru că este vorba de o problemă socială şi nu de infracţionalitate", a declarat ministrul român de Interne, Cristian David, la Roma.

"Răspunsurile potrivite sunt accesul la educaţie şi muncă", a precizat David, adăugând că "ceea ce trebuie să se sprijine şi să se susţină este integrarea şi nu marginalizarea".

În acest context, ministrul român de Interne a reiterat disponibilitatea României pentru "o colaborare strânsă" cu Italia în vederea rezolvării problemei, "dar care să nu fie doar o colaborare la nivel de poliţie".

Potrivit ASCA, în ediţia electronică, Cristian David a declarat că "fără măsuri potrivite de tip social, nici prelevarea amprentelor, nici recensământul nu vor putea rezolva problema".

Ministrul român de Interne şi-a exprimat, de asemenea, părerea de rău privind absenţa ministrului italian de Interne, Roberto Maroni, a cărui participare era prevăzută de altfel în program.

"Prezenţa sa ar fi fost foarte utilă întrucât ar fi permis stabilirea unui dialog constructiv", a declarat David.

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: externe david