x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Roma se confruntă din nou cu o criză a gunoaielor

Roma se confruntă din nou cu o criză a gunoaielor

03 Oct 2019   •   14:32
Roma se confruntă din nou cu o criză a gunoaielor

Capitala italiană Roma se confruntă din nou cu o situaţie gravă în ce priveşte gunoiul, iar medicii avertizează că lucrurile stau atât de serios încât riscă să se transforme într-o criză de sănătate publică, transmite joi dpa.

Ziarele locale şi naţionale tratează această problemă în prima pagină, Il Messaggero titrând: "Gunoiul, situaţie urgentă la Roma, risc de colaps în 10 zile".

Insuficienţa cronică a centrelor de procesare a deşeurilor de la Roma a devenit acută luni, după demisia în masă a conducerii agenţiei municipale de gestionare a deşeurilor AMA.

"Trebuie să împiedicăm ca oraşul să se umple în scurt timp cu mormane de gunoaie pe fiecare stradă, lângă şcoli, spitale, pe spaţii publice", a atenţionat asociaţia medicilor din Roma într-un comunicat difuzat miercuri. "Nu avem timp de pierdut", subliniază medicii italieni.

Un comunicat separat al asociaţiei directorilor de şcoli notează că gunoaiele se acumulează în apropierea şcolilor din tot oraşul, iar situaţia se înrăutăţeşte pe zi ce trece.

Directorii de şcoli cer ca, în cazul în care lucrurile nu se ameliorează, autorităţile responsabile cu sănătatea publică să inspecteze fiecare din instituţiile de învăţământ afectate şi să solicite închiderea acestora, în cazul în care va fi nevoie.

În momentul de faţă, excesul de gunoaie din Roma este trimis la centre de procesare din regiunea Lazio, în care se află capitala, şi în alte regiuni ale Italiei, dar acest demers este costisitor şi nesustenabil.

Conducerea AMA s-a schimbat de şase ori în ultimii trei ani, ultima dată în urma neînţelegerilor cu primăriţa Virginia Raggi în legătură cu bugetul pe 2017.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: roma gunoaie criza a gunoaielor