x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Roma: Un teatru antic vede după milenii lumina zilei

Roma: Un teatru antic vede după milenii lumina zilei

01 Oct 2009   •   00:00

O echipă de arheologi britanici a descoperit ruinele unui amfiteatru roman, de dimensiunile Pantheonului. Impresionanta descoperire s-a produs la La Portus, un port ce aproviziona odinioară Roma şi legiunile care apărau Cetatea Eternă, dezvăluie The Independent.



În secolul II La Portus era o poartă spre Mediterana, un oraş de două ori mai mare decât Southampton, din Marea Britanie. În prezent este poziţionat în apropiere de aeroportul roman Fiumicino. Echipa de arheologi de la Universitatea din Southampton şi de la Universitatea Cambridge, a deschis primul şantier arheologic mare de la Portus şi a anunţat că aceste descoperiri vor aduce mai multă lumină asupra perioadei în care Imperiul Roman era condus de Traian (52-117 d.Hr - împărat din anul 98 până în anul morţii, 117 d.Hr).

Situl de la Portus a fost excavat pentru prima oară în anul 1860. Aici a fost descoperit un teatru de formă eliptică, cu o capacitate de 2.000 de spectatori. Construcţia şi urmele de decoraţiuni descoperite sugerează faptul că acest teatru ar fi fost rezervat aristocraţiei romane şi posibil chiar împăratului şi suitei sale.

×
Subiecte în articol: externe