x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Român condamnat la 30 de ani de închisoare în SUA

Român condamnat la 30 de ani de închisoare în SUA

26 Mar 2009   •   00:00

Vasile Graure, un imigrant român din Statele Unite ale Americii care îşi aştepta sentinţa după ce a fost găsit vinovat pentru că i-a dat foc managerului unui club de striptease din Washington, a fost condamnat miercuri la 30 de ani de închisoare, relatează www.news8.net, citat de Agerpres.



Victima, Vladimir Djordjevic, 27 de ani, se află în continuare în spital, la 16 luni după incidentul petrecut la 3 noiembrie 2007. 'Ne-a luat tot ceea ce eu şi Vladimir ne imaginam ca viaţă de familie', a declarat soţia acestuia, Gloria Anez Djordjevic, care a considerat sentinţa ca fiind prea blândă pentru cetăţeanul român. Potrivit procurorilor, Vasile Graure, în vârstă de 38 de ani, căuta răzbunare împotriva clubului de striptease 'Good Guys' după ce fusese dat afară din local în acea noapte. Graure s-a dus la o benzinărie din apropiere, de unde a cumpărat o canistră, benzină şi o brichetă, după care s-a întors la club, conform aceloraşi surse. El a început să arunce benzină pe intrarea clubului, dar şi pe Djordjevic, care încerca să îl oprească, şi ulterior i-a dat foc, au mai spus procurorii americani. Atacatorul a fugit de la faţa locului, iar poliţia l-a găsit într-un motel din Virginia, unde încerca să îşi îngrijească arsurile grave suferite în urma incidentului, conform anchetatorilor.
Imigrantul român a fost condamnat la 20 noiembrie 2008 pentru numeroase capete de acuzare, inclusiv pentru atac cu intenţia de a ucide şi incendiere. Omul nu şi-a cerut niciodată scuze pentru incident şi consideră că cei de la Good Guys sunt vinovaţi de faptul că i-au vândut '50 de băuturi' şi i-au provocat o 'inconştienţă alcoolică', scrie www.news8.net. Miercuri, la pronunţarea sentinţei, judecătorul a spus că l-ar fi trimis pe Graure pe scaunul electric dacă ar fi fost în măsură să facă acest lucru, pentru toată suferinţa pe care acesta a provocat-o victimei şi familiei sale. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe