x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe România susţine începerea negocierilor de aderare la UE cu Albania și Macedonia de Nord

România susţine începerea negocierilor de aderare la UE cu Albania și Macedonia de Nord

25 Sep 2019   •   21:10
România susţine începerea negocierilor de aderare la UE cu Albania și Macedonia de Nord

Ministrul român de Externe, Ramona Mănescu, şi omologii săi bulgar, Ekaterina Zaharieva, croat, Gordan Grlic-Radman, şi elen, Nikos Dendias, au exprimat, în cadrul unei întâlniri în marja Adunări Generale a ONU, sprijinul deplin al statelor lor pentru începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Macedonia de Nord şi Albania, transmite, miercuri, agenţia MIA.

În cursul întâlnirii, cei patru miniştri de Externe au luat în discuţie cererile de aderare la Uniunea Europeană ale ţărilor vecine, se menţionează într-un comunicat al diplomaţiei bulgare.

Ministrul Ramona Mănescu a exprimat susţinerea oferită de România, Bulgaria, Croaţia şi Grecia pentru continuarea activităţilor din cadrul politicii de extindere a Uniunii Europene.

„Trebuie să-i sprijinim pe vecinii noştri şi să ducem mai departe angajamentul Bulgariei în conducerea acestui proces din timpul preşedinţiei sale a (Consiliului) UE. Separarea procesului de integrare europeană al Macedoniei de Nord şi Albaniei ar fi o mare greşeală şi cred că a sosit timpul ca ambele state să primească undă verde”, a declarat şefa diplomaţiei române.

AGERPRES

×