x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Românii, luaţi la mişto în Le Temps

Românii, luaţi la mişto în Le Temps

de Carmen Plesa    |    05 Iun 2008   •   00:00

13:38Ambasada României la Berna şi Misiunea permanentă a României la ONU au protestat faţă de un mesaj ofensator la adresa românilor care însoţea o caricatură publicată la 29 mai în cotidianul Le Temps,



Ambasada României la Berna şi Misiunea permanentă a României la ONU au protestat faţă de un mesaj ofensator la adresa românilor care însoţea o caricatură publicată la 29 mai în cotidianul Le Temps, informează Mediafax.

În urmă cu o săptămână, Le Temps a publicat o caricatură înfăţişând o femeie care cerşea în faţa sediului unei bănci şi un poliţist care îi spune "Circulaţi!". Caricatura era însoţită de următorul text explicativ: "Libera circulaţie extinsă la români".
Cu două zile înainte, Elveţia semnase cu UE un protocol referitor la libera circulaţie a cetăţenilor români şi bulgari.
În ziua publicării caricaturii, ambasadorul român la Berna şi cel la Naţiunile Unite de la Geneva au trimis ziarului un drept la replică, în care arătau că desenul este o ofensă la adresa românilor care traiesc şi muncesc cinstit în Elveţia.

Caricatura a apărut în contextul în care, cu două zile înainte, Elvetia semnase cu UE un protocol referitor la extinderea acordului privind libera circulatie a cetatenilor UE pentru Romaniasi Bulgaria. Ambasadorul roman la Berna, Ionel Nicu Sava, si cel la Natiunile Unite din Geneva, Doru Costea, au trimis ziarului un drept la replica – publicat abia astăzi de cei de la Le Temps - în care arată că desenul este ofensator la adresa românilor.

"Considerăm că un astfel de mesaj conţine o asociere total inadecvată, chiar ofensatoare, la adresa celor aproximativ 4.000 de români care trăiesc şi muncesc cinstit în Elveţia, mulţi dintre aceştia având rezultate remarcabile, dar şi la adresa cetăţenilor români care intenţionează să beneficieze de dreptul la liberă circulaţie", se spune în dreptul la replică.


  • sursa: Le Temps

×
Subiecte în articol: externe