x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Românul implicat în uciderea fiului preşedintelui Ciadului, deferit justiţiei

Românul implicat în uciderea fiului preşedintelui Ciadului, deferit justiţiei

21 Apr 2010   •   00:00

Cinci bărbaţi, printre care un român, au fost deferiţi unui tribunal francez în cazul agresării mortale a fiului cel mare al preşedintelui din Ciad, în iulie 2007.

Conform rechizitoriului Parchetului din Nanterre, judecătorul de instrucţie a menţinut pentru patru din cei cinci suspecţi cu vârste cuprinse între 28 şi 43 de ani acuzaţia de "furt cu violenţă care a cauzat moartea" şi nu de "crimă în bandă organizată", anchetată iniţial, a precizat o sursă judiciară, citată de L'Express. Al cincilea bărbat, în vârstă de 27 de ani, a fost acuzat de "complicitate".

Idriss Deby, fiul preşedintelui statului Ciad, a fost găsit asfixiat în parcarea imobilului în care locuia din Courbevoie, în apropiere de Paris, corpul său fiind acoperit de pudră de extinctor. Unul dintre avocaţii familiei preşedintelui Ciadului, Joseph Cohen-Sabban, a afirmat la începutul anchetei că "furtul" a fost "principalul mobil al acestui caz" şi "crima" a fost comisă o dată cu furtul. El a precizat că "apartamentul (victimei) a fost percheziţionat minuţios" în condiţiile în care Brahim Deby ţinea în locuinţă "sume foarte mari de bani, potrivit martorilor".

Suspecţii în cazul agresării sale au fost arestaţi în noiembrie 2008, patru dintre ei în regiunea pariziană şi al cincilea în România.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX în ianuarie 2009 că Marin Cioroianu, care a fost predat de autorităţile române celor franceze, a fost încarcerat la Centrul Penitenciar de la Bois d'Arcy, în regiunea Yvelinnes, din apropierea Parisului, şi urma să fie prezentat judecătorului de instrucţie.

×
Subiecte în articol: externe