x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Romii îngrijorează Parisul

Romii îngrijorează Parisul

de Sînziana Stancu    |    05 Oct 2009   •   00:00

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, s-a arătat preocupat de ţiganii noştri, care se stabilesc în regiunea Parisului.



Lellouche a cerut ajutorul autorităţilor de la Bucureşti, pentru armonizarea reglementărilor statelor UE în materie de imigraţie ilegală, lansând un apel la solidaritate din partea ţărilor aflate "în prima linie", informează AFP.

Secretarul de stat francez promovează o abordare umană faţă de străinii aflaţi în situaţie ilegală, dar toleranţă zero faţă de reţelele de traficanţi de persoane, Lellouche exprimându-şi îngrijorarea privind "traficul" de romi de origine română care se stabilesc în regiunea Parisului."Trebuie făcut ceva pentru a pune capăt acestui trafic", a transmis el Bucureştiului, cerându-i ajutorul în rezolvarea acestei probleme.

ALIBI
"Libertatea de circulaţie" în cadrul Uniunii Europene "nu trebuie să fie un alibi" pentru "veniri şi plecări permanente". Practica ce constă în "primirea de ajutoare pentru repatriere şi revenirea nu poate dura la nesfârşit", insistă oficialul francez. Lellouche a evocat "o adevărată problemă cu Turcia" privind imigraţia ilegală. El a vorbit despre numeroşi imigranţi clandestini care vin în Europa pe la frontierele Turciei, ajungând în Grecia.

"Diferenţele în materie de politici privind azilul nu trebuie să fie în folosul traficanţilor de persoane", a subliniat Lellouche, care a mai spus că o consolidare a atribuţiilor Frontex în materie de supraveghere a frontierelor externe ar fi necesară pentru a nu lăsa nici o ţară "în prima linie".

×
Subiecte în articol: externe