x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ron DeSantis s-a retras din cursa pentru președinția SUA și anunță că îl sprijină pe Donald Trump

Ron DeSantis s-a retras din cursa pentru președinția SUA și anunță că îl sprijină pe Donald Trump

de Redacția Jurnalul    |    22 Ian 2024   •   08:00
Ron DeSantis s-a retras din cursa pentru președinția SUA și anunță că îl sprijină pe Donald Trump
Sursa foto: Hepta

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, văzut ca fiind cea mai bună șansă a republicanilor de a-l depăși pe Donald Trump ca și candidat la alegerile prezidențiale din SUA, a renunțat la cursa electorală.

Ron DeSantis, considerat ca fiind cea mai bună șansă a republicanilor de a-l depăși pe Donald Trump ca și candidat la alegerile prezidențiale, a renunțat duminică la cursa electorală, cu două zile înainte de alegerile primare republicane din New Hampshire, lăsând-o pe Nikki Haley ca singură contracandidată a fostului președinte american pentru nominalizarea partidului lor, relatează Reuters.

"Este clar pentru mine că majoritatea alegătorilor republicani din alegerile primare vor să-i mai dea o șansă lui Donald Trump", a declarat DeSantis, în vârstă de 45 de ani, într-o înregistrare video postată pe X.

Astfel, Haley, fost ambasador al SUA la Națiunile Unite în timpul lui Trump, rămâne ultimul republican din cursă care încearcă să-i refuze lui Trump nominalizarea.

Câștigătorul competițiilor republicane de nominalizare din acest an îl va înfrunta pe președintele Joe Biden, probabilul candidat democrat, în alegerile din noiembrie.

Decizia lui DeSantis a fost anunțată după mai multe zile de discuții cu donatorii pentru campania sa, iar în weekend a devenit clar că nu există nici rațiunea, nici sprijinul financiar pentru a-și continua candidatura.

Un donator al lui DeSantis a declarat pentru CNN că "nu mai erau bani pentru a merge mai departe".

De asemenea, potrivit sursei citate, însuși DeSantis a recunoscut în fața donatorilor că nu există, pentru el, nicio cale spre victorie atâta timp cât timp Donald Trump este în cursă.

El i-ar fi invocat pe participanții la adunările sale electorale, care i-ar fi spus de multe ori: "Dacă nu era Trump, aș fi votat pentru tine!"

CNN: O lovitură devastatoare pentru o stea republicană cândva în ascensiune

CNN califică retragerea guvernatorului de Florida drept "o lovitură devastatoare" pentru "cariera promițătoare a unui star republican odinioară în plină ascensiune".

Eșecul de a confirma speranțele investite în candidatura sa i-a bulversat pe aliații și consilierii apropiați, însă mulți cred că, oricum, DeSantis nu ar fi putut face nimic pentru a smulge partidul de sub influența adepților lui Trump.

CNN mai comentează că fostul președinte care a condus SUA din 2016 până în 2020 și care este acuzat în mai multe procese penale, inclusiv pentru tentativă de răsturnare a rezultatului alegerilor, se poate lăuda acum cu înfrângerea înainte de limită a trei dintre cei mai proeminenți și mai promițători politicieni republicani din Florida: actualul guvernator Ron DeSantis, fostul guvernator Jeb Bush și senatorul Marco Rubio.

Trump spune că este onorat de sprijinul lui DeSantis

Fostul președinte Donald Trump a declarat că este "foarte onorat" să primească sprijinul guvernatorului de Florida, Ron DeSantis, după ce acesta a anunțat că își încetează campania pentru nominalizarea prezidențială republicană.

"Aștept cu nerăbdare să lucrez împreună cu el pentru a-l învinge pe Joe Biden, care este cel mai rău și mai corupt președinte din istoria țării noastre", a declarat fostul președinte pentru Fox News, conform CNN.

Trump și apropiații săi erau pregătiți ca DeSantis să renunțe la cursa pentru nominalizare, însă acesta din urmă nu a avertizat în prealabil echipa de campanie a fostului președinte, adaugă sursa citată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ron DeSantis presedintia sua donald trump