x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a dezvăluit, din greșeală, că a pierdut aproape 10.000 de soldați în Ucraina, în mai puțin de o lună

Rusia a dezvăluit, din greșeală, că a pierdut aproape 10.000 de soldați în Ucraina, în mai puțin de o lună

de Şerban Mihăilă    |    22 Mar 2022   •   10:07
Rusia a dezvăluit, din greșeală, că a pierdut aproape 10.000 de soldați în Ucraina, în mai puțin de o lună
Sursa foto: Hepta

Rusia a pierdut aproape 10.000 de soldați în mai puțin de patru săptămâni în Ucraina, potrivit propriilor sale cifre. Bilanțul morților, unul incredibil pentru un război despre care Kremlinul credea că se va încheia în câteva zile, a fost publicat de un site pro-guvernamental, dar a fost retras rapid. Se speculează că bilanțul a fost pus de un angajat pro-ucrainean, susține „The Daily Mail”, care a dat în exclusivitate această știre.

Bilanțul morților făcea parte dintr-o actualizare din partea Ministerului Apărării de la Moscova și, deși a fost rapid eliminat de pe site-ul „Komsomolskaia Pravda” - un tabloid pro-guvernamental -, a rămas în arhivă noaptea trecută, informează publicația britanică.

Conform cifrelor publicate aseară, 9.861 de soldați au murit în Ucraina, iar 16.153 au fost răniți. Comparativ, aproximativ 15.000 de soldați sovietici au murit în Afganistan, după invazia din 1979, însă în decurs de zece ani.

Rusia recunoscuse anterior 498 de morți, dar acest lucru se întâmpla pe 2 martie. Vestea a venit într-un moment în care fotografiile din satelit arată că armata lui Putin a trecut în defensivă și se pregătește pentru un război de durată.

De cealaltă parte, guvernul de la Kiev a estimat că numărul morților în rândul rușilor se ridică la 15.000, în timp ce administrația de la Washington vorbea, până ieri, de 7.000 de victime.

×
Subiecte în articol: ruși uciși