x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a obosit să-i mai ajute pe separatiştii transnistreni

Rusia a obosit să-i mai ajute pe separatiştii transnistreni

23 Iul 2010   •   00:00

"Transnistria a încetat să primească ajutor financiar din partea Rusiei, care era oferit consecvent încă din anul 2008. Pe contul bancar al organului legislativ al regiunii transnistrene nu a fost transferată a treia tranşă a acestui an, destinată pensionarilor", scrie publicaţia rusă "Kommersant".



Informaţia a fost confirmată oficial de autorităţile separatiste. "Nu am primit banii nici luna trecută, nici luna aceasta", a spus preşedintele Sovietului Suprem de la Tiraspol, Anatolii Kaminskii. El a comunicat că nu cunoaşte care ar fi motivele, dar că Rusia a promis că "banii vor fi". .

Publicaţia rusă mai scrie că Tiraspolul a fost avertizat încă din iarnă referitor la problemele legate de transfer. "Autorităţile ruse au fost informate că banii pe care îi transferă în regiune sunt retransferaţi pe contul celei mai mari bănci de la Tiraspol, "Gazprombank", al cărei preşedintele al Consiliului de Administraţie este Oleg Smirnov, fiul preşedintelui regiunii transnistrene, Igor Smirnov,citează unimedia.md. Deocamdată, oficialii separatişti nu au avut nicio reacţie.

×
Subiecte în articol: special externe observator