x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acuză Georgia de "paranoia"

Rusia acuză Georgia de "paranoia"

15 Mar 2010   •   00:00

Rusia a criticat luni difuzarea de către postul de televiziune georgian Imedi a unui fals reportaj despre o invazie rusă, denunţând "iresponsabilitatea" jurnaliştilor şi "paranoia" puterii georgiene, relatează AFP.

"Acţiunile Imedi erau iresponsabile şi imorale", a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Andrei Nesterenko, făcând apel către comunitatea internaţională să condamne difuzarea unei asemenea emisiuni.

Acest fals reportaj a "adus atingere securităţii şi stabilităţii în regiune", a adăugat el, sugerând că preşedintele georgian, Mihail Saakaşvili, a dat undă verde difuzării subiectului.

"Preşedintele georgian nu a ascuns aprobarea sa faţă de acest program scandalos, despre al cărui scenariu a afirmat că ar fi «foarte apropiat de realitate»", a subliniat Nesterenko.
"Paranoia politică nu a adus niciodată nimic bun", a adăugat el.

Difuzând imagini de la războiul din august 2008 între Georgia şi Rusia pentru preluarea controlului asupra Osetiei de Sud, regiune georgiană separatistă prorusă, postul privat de televiziune Imedi a anunţat sâmbătă seara că spre capitală, Tbilisi, se îndreptau tancuri ruseşti şi că preşedintele Mihail Saakaşvili a fost ucis.

Un scurt avertisment înainte de difuzarea emisiunii anunţa că era vorba despre o "simulare", dar reportajul nu conţinea nici o menţiune în acest sens. Această emisiune a suscitat o mişcare de panică în Georgia, iar ulterior numeroase critici. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: externe