x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acuză Kievul că nu are intenții serioase de pace. Apel către NATO să-și retragă infrastructura militară din estul Europei. SUA vrea să aplice "soluția finală"

Rusia acuză Kievul că nu are intenții serioase de pace. Apel către NATO să-și retragă infrastructura militară din estul Europei. SUA vrea să aplice "soluția finală"

de Redacția Jurnalul    |    18 Ian 2023   •   14:13
Rusia acuză Kievul că nu are intenții serioase de pace. Apel către NATO să-și retragă infrastructura militară din estul Europei. SUA vrea să aplice "soluția finală"
Sursa foto: Hepta

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, spune că Ucraina nu a venit până acum cu propuneri serioase de pace iar cererile președintelui Volodimir Zelenski sunt inacceptabile, scrie Reuters.

El precizează că Rusia este pregătită să discute despre conflictul din Ucraina cu statele occidentale dar acestea trebuie să privească și preocupările de securitate ale Moscovei.

Acesta a făcut din nou apel la NATO să-și retragă "infrastructura militară" din Ucraina şi din țările apropiate de Rusia.

Lavrov a acuzat Statele Unite că și-a subordonat UE pentru a duce război cu Rusia, tactică utilizată de Adolf Hitler și Napoleon Bonaparde.
"Americanii au creat o coaliţie formată practic din toate ţările europene, care fac parte din NATO şi din UE şi, prin intermediul Ucrainei, duc un război împotriva ţării noastre cu acelaşi scop, soluţionarea finală a problemei ruseşti", a precizat ministrul de Externe.  

El a mai afirmat că SUA a întrerupt discuțiile pe teme strategice iar relațiile dintre cele două țări nu vor mai fi ca înainte. Reprezentanții Statelor Unite și Rusiei trebuiau să aibă o întâlnire la Cairo, în noiembrie 2022, pentru a discuta despre tratatul de reducere a armelor nucleare START dar au fost anulate brusc. 

Totodată, Lavrov l-a acuzat pe fostul președinte democrat Barack Obama pentru expulzarea a 35 de diplomați rușin, invocând informații privind amestecul Moscovei în alegerile SUA din 2016.

Acesta a mai spus că ''într-o zi acest război se va încheia și Rusia îşi va apăra adevărul''.

''Dar, pentru moment, nu-mi pot imagina cum vom trăi după aceea. Totul va depinde de concluziile pe care le va trage Europa'', a concluzionat Lavrov.

×