x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acuză Ucraina pentru uciderea Dariei Dughina. FSB a publicat concluziile anchetei

Rusia acuză Ucraina pentru uciderea Dariei Dughina. FSB a publicat concluziile anchetei

22 Aug 2022   •   16:38
Rusia acuză Ucraina pentru uciderea Dariei Dughina. FSB a publicat concluziile anchetei
Sursa foto: Daria Dughina/antena3

Uciderea Dariei Dughina, fiica ideologului Aleksandr Dughin, a fost realizată de un membru al serviciilor de informații ucrainene, este concluzia anchetei Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), scrie Reuters.

FSB transmite că ''asasinatul a fost pregătit şi comis de serviciile secrete ucrainene''. Autorul este cetățeana ucraineană Natalia Vovk, în vârstă de 43 de ani. , iar autorul ei a fost identificat drept un cetăţean ucrainean, Natalia Vovk, născută în 1979. Ea ar fi intrat în Rusia în urmă cu circa o lună și a părăsit țara prin Estonia, imediat după comiterea crimei.

Natalia Vovk a intrat în Rusia la data de 23 iulie 2022, împreună cu fiica sa, Sofia Şaban, în vârstă de 12 ani.

''În ziua crimei, Vovk şi Şaban au participat la festivalul de muzică şi literatură 'Tradiţii', unde Daria Dughina a fost prezentă ca oaspete de onoare. Pe 21 august, după explozia amorsată de la distanţă asupra autoturismului Toyota Land Cruiser, condus de Dughina, Vovk şi fiica sa au plecat din Rusia prin regiunea Pskov către Estonia'', informează FSB.

Agenta ucraineană ar fi închiriat un apartament în Moscova, în aceeași clădire cu victima și a circulat cu o mașină marca Mini Cooper pentru care a folosit mai multe plăcuțe de înmatriculare. La intrarea în Rusia, autoturismul avea număr de înmatriculare din Republica Populară Donețk, în Moscova a folosit număr kazah iar la ieșirea din țară avea număr ucrainean. 

Daria Dughina era fiica ideologului Alecksandr Dughin, considerat un apropiat al președintelui Vladimir Putin și chiar un artizan al războiului din Ucraina. Ea a participat împreună cu tatăl său la festival. La sfârșit, cei doi trebuiau să plece cu aceeași mașină, dar tatăl s-a răzgândit și s-a urcat într-un alt autovehicul. 

 

×
Subiecte în articol: Rusia fsb daria dughina ucraina