x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acuză UE că manipulează Ucraina cu aderarea la blocul comunitar

Rusia acuză UE că manipulează Ucraina cu aderarea la blocul comunitar

17 Iun 2022   •   17:06
Rusia acuză UE că manipulează Ucraina cu aderarea la blocul comunitar
Sursa foto: Maria Zaharova/a3

Rusia acuză UE că manipulează Ucraina cu aderarea la blocul comunitar, după recomandarea Comisiei Europene de acceptare a candidaturii acestei țări, scrie AFP.

"De ani de zile, comunitatea occidentală manipulează această poveste a angajării Ucrainei în structurile lor de integrare, şi de atunci Ucraina merge din ce în ce mai rău. Ea nu va avea niciun viitor strălucit. Este un mesaj mincinos care în practică nu aduce nimic bun", a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse.

Președinta executivului comunitar, Ursula van der Leyen, a recomandat, vineri, statelor UE să accepte candidaturile de aderare ale Ucrainei și Republicii Moldova și a respins-o pe cea a Georgiei. 
''Ştim cu toţii că ucrainenii sunt gata să moară pentru aspiraţiile lor europene. Vrem ca ei să trăiască alături de noi, pentru visul european", a declarat Ursula von der Leyen.

Recomandarea Comisiei Europene va fi discutată la summitul UE din 23-24 iunie, iar decizia celor două state de acceptare trebuie să fie votată în unanimitate. 

 

×
Subiecte în articol: ue Rusia ucraina