x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia analizează măsuri antiteroriste după atacurile de la Briansk

Rusia analizează măsuri antiteroriste după atacurile de la Briansk

de Redacția Jurnalul    |    04 Mar 2023   •   22:00
Rusia analizează măsuri antiteroriste după atacurile de la Briansk
Sursa foto: Hepta

Vladimir Putin a analizat, vineri, în Consiliul de Securitate al Rusiei măsuri pentru protejarea instalațiilor critice de atacurile teroriste ale forțelor ucrainene în regiunea Briansk, scrie EFE.

"Avem o singură temă, dar care este foarte importantă, măsurile pentru garantarea protecţiei antiteroriste a instalaţiilor sub jurisdicţia organelor de securitate", a spus liderul de la Kremlin, prin videoconferinţă. Apoi a vorbitministrului de Interne, Vladimir Kolokolţev.
Reuniunea a fost convocată după atacul, petrecut joi, de sabotori ucraineni în regiunea rusă Briansk, la graniţa cu Ucraina.

Acesta a fost revendicat de "Corpul Voluntarilor Ruşi",alcătuit din voluntari care fac parte din forțele armate ale Ucrainei. În urma atacurilor au murit doi civili. 

Totodată, Vladimir Putin a semnat, vineri, un decret de suspendare a drepturilor acţionarilor şi preluarea gestionării externe a companiilor care nu respectă contractele de apărare în cazul introducerii legii marţiale. Este vorba despre firmele care nu își respectă obligațiile stabilite prin contractele de furnizare a produselor militare, și care vor duce la "suspendarea drepturilor acţionarilor respectivelor societăți şi atribuţiile organelor lor de conducere până când legea marţială va fi ridicată".

Ministerul Industriei şi Comerţului va propune un comitet de conducere care să gestioneze compania respectivă și "care va transfera puterile organului executiv şi puterile consiliului de acţionari sau ale consiliului de administraţie", se arată în decret.

Legea marţială a fost decretată la 19 octombrie 2022 în cele patru regiuni ucrainene anexate de către Rusia în septembrie 2022, respectiv  Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson. 

×