x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia anunță realizarea unei rachete hipersonice

Rusia anunță realizarea unei rachete hipersonice

19 Iul 2021   •   16:01
Rusia anunță realizarea unei rachete hipersonice
Sursa foto: Hepta

Armata rusă a anunţat testarea cu succes a unei rachete hipersonice de tip Zircon, în zona Mării Barents, informează agenţiile de presă Tass şi AP.

Racheta hipersonică a fost lansată de la bordul fregatei Amiral Gorşkov, din zona Mării Albe, şi a atins o viteză de aproape şapte ori mai mare decât cea a sunetului, lovind o ţintă situată la 350 de kilometri distanţă, în Marea Barents.

"Conform datelor de monitorizare în timp real, racheta Zircon a lovit direct o ţintă aflată într-un poligon, la 350 de kilometri distanţă de punctul de lansare. În timpul testului, au fost confirmate caracteristicile tactice şi tehnice. Racheta a atins viteza de aproape Mach 7", a anunţat Ministerul rus al Apărării.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat anul trecut că rachetele Zircon pot atinge o viteză de nouă ori mai mare decât cea a sunetului şi au o rază de acţiune de 1.000 de kilometri. Un test similar cu o rachetă hipersonică a avut loc în octombrie 2020, de ziua de naştere a lui Vladimir Putin.

"Echiparea forţelor armate ruse cu cele mai noi sisteme de armament, sisteme fără egal, va asigura capabilităţile de apărare pentru Rusia pe termen lung", a afirmat Vladimit Putin anul trecut.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Rusia racheta supersonica