x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia anunță că a dejucat un atac ucrainean cu drone asupra Moscovei

Rusia anunță că a dejucat un atac ucrainean cu drone asupra Moscovei

de Redacția Jurnalul    |    24 Iul 2023   •   09:30
Rusia anunță că a dejucat un atac ucrainean cu drone asupra Moscovei
Sursa foto: Hepta

Două drone lansate de Ucraina au atacat Moscova luni dimineața, dar au fost interceptate și distruse, a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters.

Calificându-l drept un „atac terorist”, Ministerul Apărării a precizat pe Telegram că nu au existat victime în urma atacului.

Primarul Serghei Sobyanin a spus că două clădiri nerezidențiale au fost lovite în timpul atacului, care a avut loc luni dimineața. Nu este clar dacă dronele au lovit clădirile atunci când au fost doborâte sau dacă au vizat în mod deliberat clădirile.

Nici Ministerul Apărării și nici primarul nu au precizat unde au fost interceptate dronele.

Agențiile de știri de stat din Rusia au raportat, citând serviciile de urgență, că fragmente de drone au fost găsite în apropierea unei clădiri de pe bulevardul Komsomolski, care nu este departe de sediul Ministerului Apărării.

Traficul a fost închis pe bulevardul Komsomolski, dar și pe bulevardul Likhachev din sudul Moscovei, unde o clădire de birouri înaltă a fost avariată, au relatat agențiile de presă rusești.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Kievului. Ucraina nu revendică aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei sau de pe teritoriul ucrainean controlat de Rusia, dar a afirmat în ultimele luni că distrugerea infrastructurii militare a Rusiei ajută la contraofensiva Kievului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atac cu drone Moscova