x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia AVERTIZEAZĂ asupra extinderii NATO către Ucraina. Cum va riposta Kremlinul

Rusia AVERTIZEAZĂ asupra extinderii NATO către Ucraina. Cum va riposta Kremlinul

13 Dec 2021   •   17:45
Rusia AVERTIZEAZĂ asupra extinderii NATO către Ucraina. Cum va riposta Kremlinul

Rusia va riposta armat dacă NATO și SUA nu oferă garanții pentru stoparea avansării spre est și se apropie de frontierele țării, avertizează ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov, scrie EFE.

"Lipsa de progres în soluţionarea politico-diplomatică a acestei probleme va face ca răspunsul nostru să fie militar şi tehnico-militar", a declarat oficialul.

Desfășurarea de către Alianța Nord-Atlantică a rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune în apropierea Rusiei nemulțumește Kremlinul. Acestea au încărcătură nucleară. 

Mai mult, Tratatul privind forţele nucleare cu rază intermediară de acţiune (INF), denunţat de SUA şi de Rusia în 2019, interzice amplasarea acestora.

"În prezent nu ne bazăm pe rachete cu rază de acţiune scurtă şi medie, în ţara noastră este în vigoare un moratoriu unilateral şi le cerem SUA şi NATO să se alăture acestui moratoriu", a mai spus Riabkov.

NATO "acţionează după bunul plac, după cum le convine, nu vor să ţină cont de interesele noastre de securitate", a mai spus el. Alianța spune că nu vrea să amplaseze aceste rachete dar Rusia nu crede în aceste declarații. 

"În primul rând, nu avem încredere în NATO ca alianţă. De multe ori ne-am trezit în situaţia în care astăzi spun un lucru, mâine altul, iar peste un an, un al treilea lucru. Şi o fac ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat", precizează Riabkov. 

Președintele Vladimir Putin avertizează asupra extiderii NATO către Ucraina.

 

×
Subiecte în articol: Rusia nato