x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia avertizează că Ucraina pregătește ÎNSCENĂRI de amploare

Rusia avertizează că Ucraina pregătește ÎNSCENĂRI de amploare

05 Apr 2022   •   17:35
Rusia avertizează că Ucraina pregătește ÎNSCENĂRI de amploare
Sursa foto: Dmitri Peskov/antena3

Autoritățile de la Moscova acuză Ucraina că pregătește înscenări cu civili uciși de armata rusă în mai multe orașe, scrie AFP. Acuzația vine după masacrul de la Bucea, unde Kievul a acuzat soldații ruși de uciderea a circa 340 de civili, fapt ce a provocat indignarea Occidentului.

''Membri ai Centrului 72 ucrainean de operaţiuni psihologice au aranjat, în seara de 4 aprilie, o nouă înscenare filmată cu civili pretins ucişi prin acţiuni violente de către armata rusă în satul Mocciun, la 23 de kilometri nord-vest de Kiev.

Evenimente similare sunt în curs de organizare de către serviciile speciale ucrainene la Sumî, Konotop şi în alte oraşe'', a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Kremlinul dezminte ferm acuzațiile Ucrainei cu privire la uciderea populației de la  Bucea și consideră că statele occidentale nu vor întreprinde o anchetă imparțială. Totodată, califică imaginile drept ''o înscenare bine orchestrată'', ''un fals monstruos'' al autorităților de la Kiev.

''Îndemnăm încă o dată comunitatea internaţională: detaşaţi-vă de astfel de percepţii emoţionale şi gândiţi cu capul vostru'', a precizat Peskov.

Moscova amintește că trupele sale au părăsit orașul Bucea pe 30 martie iar a doua zi primarul a confirmat că nu mai sunt soldați ruși dar nu a precizat nimic despre civili uciși. Imaginile au apărut a 4-a zi după retragerea trupelor. 

×
Subiecte în articol: ucraina Rusia bucea civili ucisi