x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia avertizează Lituania în problema Kaliningradului: Răspunsul nu va fi diplomatic, ci practic

Rusia avertizează Lituania în problema Kaliningradului: Răspunsul nu va fi diplomatic, ci practic

22 Iun 2022   •   15:20
Rusia avertizează Lituania în problema Kaliningradului: Răspunsul nu va fi diplomatic, ci practic
Sursa foto: Maria Zaharova/a3

Rusia va reacționa concret la decizia Lituaniei de a restricționa tranzitarea pe teritoriul țării a produselor către exclava Kaliningrad, a anunțat Maria Zaharova, purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, scrie Reuters.

"Una dintre probleme principale a fost dacă răspunsul Rusiei va fi exclusiv diplomatic. Răspunsul, nu. Răspunsul nu va fi diplomatic, ci practic", a precizat aceasta.

Ea nu a dat explicații cu privire la măsurile pe care le va decide administrația de la Moscova. 

Lituania este membră NATO și UE, și a închis, sâmbătă, calea feroviară care transportă unele produse din Rusia către Kaliningrad, printre care materiale de construcţii, metale şi cărbune, ca răspuns la noile sancţiuni UE.

Rusia a reacționat dur, acuzând Lituania de escaladarea situației și a cerut restabilirea imediată a transitului de mărfuri. 

La începutul săptămânii, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, s-a deplasat la Kaliningrad .

"Rusia, bineînţeles, va reacţiona la astfel de acte ostile. Măsuri adecvate sunt în curs de elaborare la nivel interministerial şi urmează a fi adoptate. Ele vor avea consecinţe negative severe pentru populaţia Lituaniei", a spus acesta.

Exclava Kaliningrad este punct strategic și militar important pentru Rusia.

 

×
Subiecte în articol: kaliningrad Rusia lituania