x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia: Condamnaţii din penitenciare cu regim strict de securitate trăiesc "ca într-o staţiune balneară"

Rusia: Condamnaţii din penitenciare cu regim strict de securitate trăiesc "ca într-o staţiune balneară"

25 Iul 2010   •   00:00

Autorităţile ruse au avut nevoie de 100 de camioane pentru a încărca obiectele interzise confiscate în urma percheziţiilor efectuate în închisorile din regiunea Rostov-pe-Don, relatează AFP.

Din închisori au fost confiscate televizoare, magnetofoane, telefoane mobile sau cuţite, pentru transportul cărora au fost necesare 100 de camioane, a declarat directorul adjunct al serviciului de aplicare a pedepselor din regiunea Rostov, Aleksei Veliceko, citat de agenţia RIA Novosti.

"Deţinuţii au fost prezenţi în timpul percheziţiilor", a afirmat el, fără a preciza numărul de penitenciare unde s-au desfăşurat controalele. Unii dintre condamnaţii care îşi ispăşesc pedepsele în penitenciare cu regim de securitate strictă trăiesc "ca într-o staţiune balneară", a spus Veliceko.

Sistemul penitenciar din regiunea Rostov - oraş cu peste un milion de locuitori, situat la 1.220 de kilometri sud de Moscova - este complet dezorganizat, a adăugat el, apreciind că această situaţie se datorează corupţiei şi precizând că patru membri ai conducerii departamentului regional pentru aplicarea pedeselor au fost eliberaţi din funcţie în urma operaţiunii.

×
Subiecte în articol: special externe observator