x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia denunţă "zidul de cenzură" din Occident privind Ucraina

Rusia denunţă "zidul de cenzură" din Occident privind Ucraina

de Agerpres    |    16 Apr 2014   •   23:02
Rusia denunţă "zidul de cenzură" din Occident privind Ucraina

Un "zid de cenzură" din "beton" îi împiedică pe europeni să aibă acces la informaţii complete despre evenimentele din Ucraina, a afirmat miercuri purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Rusiei, Dmitri Peskov, citat de AFP.

"Explicaţiile (Rusiei) nu sunt difuzate (...) Ele nu sunt prezentate, pentru că au de înfruntat un zid de cenzură, din beton", a declarat Peskov pentru canalul public de televiziune Rossia 24.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că poziţia Rusiei este, totuşi, "foarte coerentă şi argumentată", iar atât preşedintele Vladimir Putin, cât şi ministrul de externe, Serghei Lavrov, precum şi alţi oficiali ruşi continuă să ofere explicaţii în legătură cu aceasta.

La rândul lor, mass-media publice din Federaţia Rusă şi-au mărit în ultimele săptămâni numărul emisiunilor speciale care, cel mai adesea, se concentrează asupra grupurilor ultranaţionaliste din rândul mişcării proocidentale instalate la putere la Kiev şi, totodată, scot în evidenţă solidaritatea Rusiei cu "poporul frate" ucrainean.

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina