x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia e de acord cu dezarmarea militanţilor pro-ruşi din Ucraina

Rusia e de acord cu dezarmarea militanţilor pro-ruşi din Ucraina

de Agerpres    |    17 Apr 2014   •   20:18
Rusia e de acord cu dezarmarea militanţilor pro-ruşi din Ucraina

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a anunţat joi la Geneva că Rusia, Ucraina, Uniunea Europeană (UE) şi SUA au ajuns la un acord privind măsuri "în etape" pentru dezescaladarea tensiunilor din Ucraina, măsuri care să includă abţinerea de la violenţe, transmit Reuters şi AFP.

Participanţii la reuniunea de la Geneva consacrate crizei din Ucraina au stabilit de comun acord să facă apel la dezarmarea grupurilor ilegale înarmate şi la evacuarea clădirilor ocupate, a precizat Lavrov într-o conferinţă de presă.

Şeful diplomaţiei ruse a mai anunţat că participanţii au decis să continue întâlnirile "în diferite formate" şi sunt de acord ca OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa) să-şi asume un rol principal în medierea crizei.

Serghei Lavrov a făcut apel, pe de altă parte, la lansarea imediată a unui dialog naţional în Ucraina, precum şi la descentralizare şi acordarea unei mai largi autonomii regiunilor ucrainene.

El a calificat totodată drept "discriminatorii şi neprieteneşti" restricţiile impuse deplasărilor unor cetăţeni ruşi, în contextul tensiunilor din Ucraina.

×
Subiecte în articol: rusia ucraina serghei lavrov