x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia face APEL pentru avansarea negocierilor cu Ucraina și AVERTIZEAZĂ asupra embargoului petrolier.

Rusia face APEL pentru avansarea negocierilor cu Ucraina și AVERTIZEAZĂ asupra embargoului petrolier.

21 Mar 2022   •   14:00
Rusia face APEL pentru avansarea negocierilor cu Ucraina și AVERTIZEAZĂ asupra embargoului petrolier.
Sursa foto: Dmitri Peskov/antena3

Rusia face apel la statele care au influență asupra Ucrainei pentru a convinge autoritățile de la Kiev să adopte o poziție mai constructivă în negocieri. Totodată, Kremlinul precizează că un embargou petrolier impus Rusiei va afecta Europa dar nu și Statele Unite, scrie Reuters.

Pentru ca o întâlnire între Volodimir Zelenski și Vladimir Putin să aibă loc este nevoie ca de progrese semnificative, transmite purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

El a explicat că un embargou impus asupra perolului rusesc va dezechilibra Europa dar nu și Statele Unite. Totodată, Moscova avertizează că o astfel de decizie ar putea  determina Rusia să oprească și furnizarea de gaze naturale în UE, dependentă în proporție de 40% de acestea. 

În ultimele zile se discută despre oprirea importurilor de petrol din Rusia, problemă ce va fi discutată între liderii UE și președintele american Joe Biden. 

Această măsură este puternic susținută de țările baltice, dar contestată de Germania, care avertizează că un embargou va crește și mai mult prețurile carburanților. 

 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina ue sua petrol