x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia face exerciții cu rachete cu capacitate nucleară!

Rusia face exerciții cu rachete cu capacitate nucleară!

05 Mai 2022   •   11:11
Rusia face exerciții cu rachete cu capacitate nucleară!
Sursa foto: Hepta

Rusia a anunțat că forțele sale au exersat ieri lovituri simulate cu rachete cu capacitate nucleară în enclava Kaliningrad, situată între Polonia și Lituania de-a lungul coastei baltice, scrie The Guardian.

Rusia a exersat simulări de "lansări electronice" ale unor sisteme mobile de rachete balistice balistice Iskander cu capacitate nucleară, a precizat Ministerul Apărării într-o declarație.

Forțele ruse au exersat lovituri simple și multiple asupra unor ținte care imitau lansatoare de sisteme de rachete, aerodromuri, infrastructuri protejate, echipamente militare și posturi de comandă ale unui inamic fictiv.

După efectuarea lansărilor "electronice", militarii au efectuat o manevră de schimbare a poziției pentru a evita "o eventuală lovitură de ripostă", a adăugat Ministerul Apărării. Exercițiile ar fi implicat peste 100 de militari.

Rusia a plasat forțele nucleare în stare de alertă maximă la scurt timp după invazia Ucrainei, la 24 februarie, iar președintele rus Vladimir Putin a lăsat să se înțeleagă că ar putea desfășura arme nucleare tactice, avertizând asupra unei represalii "fulgerătoare" în cazul în care Occidentul intervine direct în conflictul din Ucraina.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rusia nuclear