x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia neagă distrugerea unui transport de rachete Kalibr în Crimeea

Rusia neagă distrugerea unui transport de rachete Kalibr în Crimeea

de Redacția Jurnalul    |    21 Mar 2023   •   15:15
Rusia neagă distrugerea unui transport de rachete Kalibr în Crimeea
Sursa foto: Hepta

Ministerul Apărării de la Moscova neagă informațiile potrivit cărora forțele ucrainene ar fi distrus rachete de croaziră Kalibr din Crimeea, scrie AFP.

Un transport pe calea ferată de rachete Kalibr din Djankoi ar fi fost distrus luni seară, în jurul orei locale 20.50.. Ministerul Apărării de la Kiev susține că erau destinate flotei ruse din Marea Neagră. Rachetele de croazieră Kalibr au o rază lungă de acțiune, de circa 2.500 km pentru ținte terestre și 375 km pentru cele maritime. 

"O explozie în oraşul Djankoi, în nordul Crimeii ocupate temporar, a distrus rachete de croazieră +Kalibr NK+ în timp ce erau transportate pe calea ferată", a transmis Ministerul Apărării de la Kiev pe Telegram, fără a oferi detalii și fără să-și asume responsabilitatea.
Dar purtătoarea de cuvânt a Comandamentului operativ Sud, Natalia Gumeniuk, a spus că "Distrugerea rachetelor de croazieră la Djankoi reprezintă un semnal clar pentru ca ruşii să părăsească Crimeea".

Moscova consideră aceste informații drept dezinformare și spune că a doborât drone ucrainene în Crimeea, luni seara.
"Apărarea antiaeriană a respins un atac cu drone în apropiere de oraşul Djankoi. Ţintele tuturor dronelor doborâte erau infrastructuri civile'", transmite Comitetul rus de anchetă, fără a oferi detalii.

Guvernatorul Crimeii, Serghei Aksionov, a anunțat că o persoană a fost rănită de fragmente ale unei drone ucrainene doborâte au căzut peste o casă şi un magazin. Consilierul acestuia, Oleg Kriucikov, a acuzat că atacul cu drone a fost o răzbunare pentru anexarea peninsulei. Cu câteva zile înainte, Vladimir Putin s-a deplasat la Sebastopol pentru a marca 9 ani de la eveniment. El a vizitat și portul Mariupol de la Marea Azov, anexat de forțele ruse. 
Djankoi are o populație de 40.000 de oameni și se află la 160 km de regiunea Herson, din sudul Ucrainei. 






 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina crimeea kalibr